Laddar nu

Amerika når finalen efter överväldigande seger

Obestridd dominans

Diego Valdes dök upp i knockout-stadiet efter att ha hanterat en skada, vilket visade en anmärkningsvärd prestation. Trots att han förlorat sju matcher i den ordinarie fasen, stod sydamerikanen ut som en central del av André Jardines lag och bar lagets tyngd mot finalen.

América kontrollerade mästerligt den första etappens semifinalmatch mot Atlético de San Luis, och säkrade en betydande fördel som praktiskt taget förseglar deras plats i Apertura 2023-finalen Under en konstant störtflod begravde Eagles Potosinos ambitioner att bli överraskningen. turneringen och gjorde en 5-0-seger, med två mål från Diego Valdés och Julián Quiñones.

Från första minuten lämnade América inget utrymme för tvivel i San Luis och visade sin överlägsenhet. Genom att dra fördel av Jardines tidigare lags brist på harmoni på planen var Gustavo Leals lag ingen match för tävlingsledaren.

Han var Valdes som tog ledningen och skördade snabbt frukterna av sina ansträngningar. Med lite tur öppnade chilenaren målskyttet efter ett skott från kanten av området, avvisat av Unai Bilbao och chanslöst för Andrés Sánchez.

Motstånd bruten

Atlético de San Luis kände av slaget och kunde inte reagera. Utan kontroll på mittfältet, med misstag från Vitinho och Güémez, led Potosinos från början.

I andra halvlek kontrollerade América fördelen och ökade sin ledning på resultattavlan. Valdes Han säkrade sitt andra mål med ett skott utanför straffområdet. 3-0 var redan en bekväm ledning och San Luis hade ingen respons.

Obeveklig slutsats

Julián Quiñones Han satte också sina spår och gjorde två mål som lämnade Potosinos utan reaktion. Först med en välriktad nick, sedan trycka bollen i nät i det lilla området.

América visade all sin storhet och släppte lös en storm av mål mot San Luis, som nu står inför den herkulesiska uppgiften att vända poängen på Azteca Stadium. Samtidigt firar Eagles redan, med en halv biljett garanterad till Apertura 2023-finalen.

Fullständig källa: ESPN Sport